Zamieszczone przez Nexus6
Troszkę basu do O1 kombi.
Zwiń
X
-
KonKor, cały czas sie rozpisujesz o DOLNYM zakresie basu - czyli poniżej 80 Hz,
a co z przedziałem 80-200 Hz ? czarna dziura ? to jest właśnie najbardziej słyszalny zakres basu tzw. kickbass
co do suba, przy dobrze przygotowanych drzwiach i dobrych przetwornikach 165 mm to w mojej opinii subwoofer jest zbędny,
nie musze odczuwac muzyki żeby ją dobrze słyszeć :diabelski_usmiech
np u mnie głosniki w drzwiach pracowały od ok. 40 Hz :PWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
no bo ty lubisz trochę inny rodzaj bassu. resztę zakresu o którym napisałeś mam oczywiście w drzwiach. chodzi mi o to że niektórzy lubią zejśc niżej i ten bass czuc. ja się do nich zaliczam nie ma to jak poczuc walenie po plecach. no ale ja jestem maniakiem mocnego basu :twisted:
edit: pracowały Ci od 40Hz ale dochodzi jeszcze moc z jaką te 40Hz usłyszysz lub poczujesz. każdy ma inny gust. mój znajomy na przykład jedzie tylko na górnym paśmie (ZERO basu i niewiele środka). po wyjściu z jego auta przez chwilę czuję się jakbym był głuchy i słyszę wszędzie piski :lol: :lol:
Komentarz
-
-
LOL powiem Ci tak poprzednie glosniki 165 gonione 70 W rms z pieca ground zero gzra 2100XII potrafily naprawde potrzasc mi buda a drzwi nie mialem tak wytlumionych jak teraz i powiem Ci ze wiele osob pytalo sie gdzie mam suba
teraz mam subwoofer ale narazie niewiele moge powiedziec bo sie musi wygrzac wszystko jedno jest pewne jak masz dobrze przygotowane drzwi, odpowiednie przetworniki ktore odpowiednio napedzisz nie bedziesz potrzebowal suba chyba, ze jestes maniakiem lupania i naglasniania okolicy wtedy bez suba sie nie obejdzie ale do kulturalnego grania w ktorym nic nie brakuje sub nie jest potrzebny IMO, ale jak wspomnialem wczesniej musisz spelniac pewne kryteria tzn montazowe i odpowiednio napedzic odpowiednie klocki
pozdroRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KonKorpracowały Ci od 40Hz ale dochodzi jeszcze moc z jaką te 40Hz usłyszysz lub poczujesz.
istotniejsze jest zestrojenie zestawy głośnikowego żeby grał jako jednolity system, a nie niezależne przetworniki
zadowalajacy kickbas był już przy napędzeniu głośników z końcówki mocy radia,
po zastosowaniu wzmacniacza dodatkowy sub stał się już tylko przysłowiowym postawieniem kropki nad i w strojeniu systemu audioWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez KonKorpracowały Ci od 40Hz ale dochodzi jeszcze moc z jaką te 40Hz usłyszysz lub poczujesz.
istotniejsze jest zestrojenie zestawy głośnikowego żeby grał jako jednolity system, a nie niezależne przetworniki
zadowalajacy kickbas był już przy napędzeniu głośników z końcówki mocy radia,
po zastosowaniu wzmacniacza dodatkowy sub stał się już tylko przysłowiowym postawieniem kropki nad i w strojeniu systemu audio
Komentarz
-
-
Nexus6, No i w końcu z braku czasu na rzeźbę z subem Audi zrobiłem wyklejanki w przednich drzwiach. Użyłem taśmy dekarskiej SOUDAL. Efekt jest taki o jaki mi chodziło. Więc Dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie. A tego suba Audi spróbuję kiedyś wmontować w boczek w bagażniku. Może się przyda. A jak nie, to przynajmniej nie będzie przeszkadzał.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
witam. co do basu z drzwi powiem tyle ze robiłem w tym tygodniu audio w passacie B5 i po zamontowaniu 4x 165 mm Signat midbass jest całkiem przyjemnie i dla większośći nie będzie potrzebne zamontowanie suba, i faktycznie zejście ma w okolice 40 Hz i jest dość płynne brzmienie. rużnica w tym ze drzwi VW są inaczej troche zrobione i mają miejsca na głośnik w każdych drzwiach i to robi rużnice. w swojej O1 kombi mam suba i jestem zadowolony z przodu zestaw Helixa, z tyłu jeszcze nic niestety ale już pracuje nad tym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Michał Gwitam. co do basu z drzwi powiem tyle ze robiłem w tym tygodniu audio w passacie B5 i po zamontowaniu 4x 165 mm Signat midbass jest całkiem przyjemnie i dla większośći nie będzie potrzebne zamontowanie suba, i faktycznie zejście ma w okolice 40 Hz i jest dość płynne brzmienie. rużnica w tym ze drzwi VW są inaczej troche zrobione i mają miejsca na głośnik w każdych drzwiach i to robi rużnice. w swojej O1 kombi mam suba i jestem zadowolony z przodu zestaw Helixa, z tyłu jeszcze nic niestety ale już pracuje nad tym.
RÓżnica zawsze jest rÓżnicą
Komentarz
-
Komentarz